Blogger Layouts

2012年3月10日土曜日

Pertandingan Cerpen Peringkat Kebangsaan





Assalamualaikum....lme rsenye byla x update blog.maklum lah byla sibuk kblkngn ni..(psssst...sbnrnye mls nk update blog).sbnrnye excited nk update blog psl entry ni.ari khamis ari tu byla gan kwn byla syafini pegi sklh teknik kat jasin utk bengkel cerpen..mcm ni ceritanye...mlm rabu tu fenny(nme singkatan kwn byla tu) mcg byla.dia ajk byla pegi bengkel cerpen.jd lps mintak kbnrn mama gan ayh byla.byla pun stuju.pas2 esknye wktu dh nk pegi bru byla dpt th yg kteorng ni kne bt cerpen utk pertandingan peringkat kebangsaan..byngkn peringkat sklh pun x prnh msk ni peringkat kebangsaan.tp byla bersyukur sngt rezeki bak kata pepatah ayam nmpk dikaki rezeki kita sape lah th kn.ari isnin ni byla nk kne hntr cerpen ni..jd byla harap korang sume doakan byla ye...agr byla dpt memenangi pertandingan ini.klu byla menang pertandingan ni.byla akn bt entry ttng cerpen yg byla tlis tu.jd tlng doakan byla ye...
                                                    
                                                   

2011年12月26日月曜日

Aku di !city,shah alam...

Assalmualaikum......(x jwb dosa au)hihihihi....
klu tngk dr tjk korang pun msti th kn byla nk update psl ape kn...of course la psl icity...sbnrnye byla dh lme sngt nk gi sne...jd bile ayh byla ajk gi sne apa lg mlmpt la...tp x tinggi mn pun byla lmpt sb byla bkn ahli lmpt tinggi kat sklh...hihihi...jd disini byla sajikn beberapa gmbr byla swaktu dsne...(mcm masterchef la plk..bile gne ayt sajikn tu..)
                                               
                                           
                                           peace no war ye......
                                         endahkn gaya saya tu ye...
                        
                                               ank2 panda peliharaan ku..hahaha
                                                    
                                                 

                            

Jom gi kenduri..........

Assalamualaikum........(x jwb dosa au)...hihihi.....
lme rse nye x update blog ni...klu nk th byla ni klu time rjin tu update la klu mls tu brsarang la blog ni almtnye ye....jd maaf la sape2 yg blogwalking kat sni msih citer yg sme ye...tp hr ni byla nk update skli 3 citer..mnnye tngh rjin la ni ye...ok la mmbebel je byla ni..bile lah nk start citer kn..ari2 3/12 byla gan family byla gi shah alam coz sepupu byla sunat..ye la cuti2 sklh ni rmai btl bdk2 yg nk sunatkn,kerja kawin lg lah bnyk smpi satu hr tu ada 3 keje kawin..makin tmbhlh berat bdn byla ni....jd spnjng dmjlis tu byla ni ada lah snap brape pic utk dltkkn dblog ni..knduri sunat ni byla tngk dh mcm keje kawin plk..siap ada plamin,kompang,brarak kirenye apa yg ada kat keje kawin tu ada la kat mjlis ni..tnggl x de pngantin pompuan je klu x gerenti sme..hahaha...slmt mlihat ye...
                                                    dngn sepupu .........
                                           dngn keluarga trsyng.....
                                           dngn adk sepupu..talqif...
                                                 
                                                    dngn my beloved mom........
wait2 ada lg smbngn nye ni...lps pegi knduri ni byla gan family byla mntak diri dlu..ye la sb kteorng nk kne blik m'laka..yg lain tu stay lg kat sne..diaorng sume cuti tp ayh byla keje esk..pas2 dlm prjlnan tu byla gan adik byla ni nk sngt singgah bangi..nk jmp gan sepupu kteorng blh mak plk..ye la td dh jmp blh ayh kn..lgpun kteorng mmng rapat...pas2 smpi je rmh pak cik byla tu dia ajk kluar..jd kteorng sume pekene la ice room...peh sdp ....shingga mnjilat pinggan..tp byla x bt tau..
                                               with adik sepupu&adik.......
                byla pilih ice-cream nut case.bnyk kcng..ye la nme pun nut case kn..tp ape2 pun i like..
                       makanan plk byla pilih tomyam seafood beehoon..sdp....
                       lps mkn pun smpt snap lg pic..wlpun perut rse mcm nk mltop.huhuhu...

2011年11月22日火曜日

Harimau Malaya Terbaik!!!!!!!

assalamualaikum.....klu x jwb dosa tau...hihihi....wah first skali nk ucpkn tahniah bt PASUKAN HARIMAU MALAYA kte krn brjye mengalhkn pasukan indonesia.....permainan pasukan HARIMAU MALAYA kte mmng bgs...walaupun risau waktu tngk sepakan penalti tu....tp khairul fahmi che mat mmng terbaik la......smua pemain HARIMAU MALAYA mmng hebat dlm mnjga benteng prthanan dan jg swaktu menyerang.....juga x lupe utk penyokong yg sentiasa mnyokong pasukan HARIMAU MALAYA trmsk la byla ye...huhuhu.....kat sni byla ada sertakn beberapa gmbr kemenangan HARIMAU MALAYA!!!!
                                         
                                         



2011年11月9日水曜日

Rombongan ke Perak.....

assalamualaikum.....wah dh lme sngt rsenye x update blog ni,nk kte sbk sblm pekse PMR hr tu ye la sbk lps tu dh relax je rse..hahahaha..ni sb mls nk update blog ni la..tp lps ni byla akn lbih rjin update blog yg dh brsawang ni..blik kpd tjk hr ni byla sbnrnye gan kwn2 ada gi rmbngn pd 29&30 hrbln splh hr tu..best sngt pergi rmbngn ni..bnyk gak la pic yg smpt dsnap memandang kn byla bwk kamera sndiri...apa2 pun ni ada some pic yg byla nk share gan korang...hope korang sume suke...
                                           ni wktu kat dlm gua tempurung...gelap sngt...
                                                   yg bj pink tu la byla...muke brminyk...
                                              gmbr lps kluar dr gua tempurung..walaupun pnt tp masih snap pic lg...hihihi
                                          ni wktu kat kellie castle...wktu ni ada wat shooting citer nilapura..
                                                    gan my bff kat ats bmbng kellie castle..
                                          wktu ni nk bt mcm tngh trbang la kononnye..tp lbih krng jd la kn..
                                                   brlatr blkng kn kellie castle,walaupun nmpk sparuh je..
                                                  nmpk x keris bsr kat blkng tu....awin kata keris tu dh x nmpk sb dilindung olh dia..
                                         cntik x gmbr ni??awin kte dia suke gmbr ni sb dia kata pmndngn kat blkng tu mcm lukisan..korang rse??
                                                     kte orng ke tambun lak untuk mandi...
                                          ada orng kata puteri duyong...tp cetek je air tu...
                                                    basah2 pun smpt je kte orng ni berposing...
                                           apa lg shopping............
                                                      pose gan kucing lak...

erm...ni la smua gmbr yg smpt dsnap wktu gi perak...tp sbnrnye ada bnyk lg..tp yg tu je smpt di upload kn..hrp smua suke la...bg byla best sngt gi sne..brsme dngn kwn2...nk gi lg rse nye...best sngt....WTA pnye pngurusn jgk bgs....terbaik...

                                       

2011年7月16日土曜日

MOTIVASI DR BKS PLJR 3 DAHLIA.......

Assalamualaikum...........hai readers lme x update blog....al maklum lh sibuk......lg2 dh dkt nk trial..lg la buzy dgn klaz tmbhn.pg td best gi tuisyen.bcoz ada orng bg ceramah.dia bdk klaz 3 dahlia thn lps.best ...dia bg motivasi.sdikit sbnyk dpt byla ambil utk dgunakn.tp motivasi dia mmng best..dia sbg seorang lelaki bleh brjaya apatah lg byla ni perempuan msti bleh pnya..CHAIYOK!!!!tp abng yg bg motivasi ni bgs ar...skrng dia sklh kat sklh STAR..hebatkn.klu bleh byla pun nk jd mcm dia.jd knlh brusaha...hrp readers pun dpt doakn byla dpt 8A dlm PMR thn ni...amin....

2011年7月3日日曜日

Kte orng lah juara.......

dh lme x update blog..sory la,byla sibuk sngt bila dh dkt gan exam ni..tp byla ada citer yg lag best...kte orng kne bt prsmbhn kebudayaan.yg dianjurkn oleh pendidikan sivik sklh kte orng.jd mula2 kte orng ingt nk bt zapin tp olh krn bnyk step yg kte orng x bljr lg dan mse semakin dkt kte orng tkr la bt dikir barat..kte orng x sangka btul yg kte orng bleh menang.ye la mn x nye 3 hr je kte orng brlatih.pas2 bile naik ats pentas ada la sikit step yg trtinggal...tp rezeki sape th...kte orng jd juara..walaupun mse diumumkn pemenang byla dh blik , kwn2 byla kte atiqah smpi nangis mse ambik hadiah tu....dan yg lain sngt la seronok smpi mnjerit-jerit....rse happy sngt bile kte orng jd juara..kat sni byla ada mskkn some pic yg smpt dsnap mse hr prsembhn tu...
                 umai,ama,yun,tikah,byla,nana and marliana
                                                 masa persembahan sdng brlngsung...
                                           lps buat persembahan.........
                                           sesudah kte orng di make-up kan.....